Ultrazvuko-ozonový čistič s vyvíječem ozónu (O3) německé technologie. Ozon (O3) Oxidací zabíjí bakterie, viry a další mikroorganismy, a to tak, že spolu s ultrazvukem narušuje jejich membránovou strukturu. Odstraňuje nečistoty stopových prvků z povrchu a struktury čištěného objektu
Ničí bakterie a uchovává potraviny déle čerstvé. Ultrazvuk ale dokáže rozptýlit ve vodě daleko více O3 , tak že toto čištění je daleko účinnější než u ostatních i podstatně výkonnějších ozonátorů. Narozdíl však od ostatních výkonnějších ozonových čističů, nemusí obsluha při provozu ozonátoru opustit místnost. Koncentrace ozónu je v přípustné hygienické normě!
- Sterilizuje příbory, nádobí, ručníky a oděvy, láhve na mléko.
- Odstraňuje nepříjemný zápach z ledničky.
- Čistí ovoce a zeleninu od pesticidů, rozkládá zbytky hormonů, těžkých kovů v mase a mořských plodech
- Ničí bakterie a viry a uchovává potraviny déle čerstvé
- Sterilizuje příbory, nádobí, ručníky a oděvy, láhve na mléko
Jednoduché ovládání:
- Intuitivní přepínání jedním tlačítkem mezi třemi automatickými režimy.
Parametry:
- Příkon:10W
- Rozměry: 315 mm * 91 * 55 mm
- Specifikace Napájení: DC- 5.4V 1.2A
- Koncentrace ozónu pod hygienickou normou 0.3 ppm v hodnotě 0,04ppm což je 4μg/min (240mg/hod) na m³
- Frekvence ultrazvuku: +-40 kHz
Jak to funguje?
OZÓN:
Než dojde k rozpadu, rychle působí jako silný oxydant na bakterie, viry a plísně. Ozón je přibližně 3500-krát silnější okysličovadlo než samotný kyslík. Ozón tak i v malých a pro člověka neškodných úrovních, zabíjí výše uvedené anaerobní pathogeny. Oxiduje také všechny škodlivé znečišťující látky na mnohem méně nebo úplně neškodné sloučeniny.
Ultrazvuk:
Vibracemi narušuje strukturu a přilnavost (pricip ultrazvukového čištění).
Absorbční látky – tedy medium a čištěné díly v důsledku předmětné absorbce způsobují změnu ultrazvukové energie na tepelnou. tím je vysvětleno zahřívání media při provozu. Vlivem změny teplot mezi čištěným předmětem a nečistotou dochází v místě jejich styku k částečnému oddělen, a tak se dostává čistící medium mezi stykové místa čištěného předmětu a nečistoty. Vniknutím čistícího media (v našem případě ozónu) mezi nečistotu a plochu čištěného předmětu se rozrušují postupně síly vážící tyto dvě části k sobě, až k úplnému oddělení. Vlivem podtlaku na místech s uvolněnou soudržností kapalinových molekul dochází k porušení celistvosti kapaliny, následkem toho je, že vznikají v čistícím mediu bubliny. V následující půlperiodě přechází okamžitá hodnota střídavého tlaku v kapalině přes nulovou hodnotu do kladných hodnot, čímž se vzniklé bubliny uzavřou a stlačí. Prudkým stlačením kulové bubliny vzniknou v jejím středu kulové vlny s vysokou mechanickou energií (několik tisíc atmosfér), které definitivně poruší vazbu mezi čištěným předmětem a nečistotou. Tento jev nazýváme kavitací. Kavitace působí i v bakteriích, čímž dochází k jejich zničení. Tento jev můžeme pozorovat pod mikroskopem například zde: https://www.youtube.com/watch?v=kELJRX9WsiQ
Základní technologie:
- Ultrazvuková DC Frekvenční technologie
- Ultrazvuková čisticí kavitační technika
- Ultrazvuková + ozónová sterilizace a dezinfekce Techonogy
- Ultrazvuková + ozónová degradační technologie reziduí pesticidů
- Ultrazvuková technologie lépe rozpuštěného ozónu ve vodě
- Ultrazvuková + ozónová technologie čištění vody
Degradace pesticidů – princip:
- Technologie odstraňování zbytků pesticidů v ozónu, účinné odbourávání zemědělských chemických zbytků v ovoci a zelenině, míra degradace až 95%
Likvidace bakterií a virů:
- Ozonová sterilizace a dezinfekce technologie, přímé ničení bakteriálních buněčných membrán a RNA / DNA přímo, míra sterilizace až 96%
Rozklad konzervačních látek:
- Efektivní multifrekvenční technologie DC rozkládá konzervační látku na povrchu ovoce a zeleniny.
Odstraňování těžkých kovů:
- Ultrazvuková technologie rozpuštěného kyslíku eliminuje těžké kovy, jako je například měď, hliník a jiné, oxidační reakcí a to i hluboko v mase a mořských plodech. Ozón proniká narušeným mezibuněčným prostorem ultrazvukem hluboko do masa. Míra odstraňování je velmi vysoká a to až 80% !
Zabijení vajíček škůdců:
- Ultrazvuková technologie DC spolu s ozónem odstraňte vajíčka škůdců na ovoci a zelenině
Obnovení přirozené čerstvosti:
- Po vyčištění zbytků pesticidů a dalších nečistot, obnoví přirozenou čerstvost
Převzato ze stránek výrobce – vlastnosti garantujeme.